PLAN EEN GESPREK

Zonnepanelen terugverdientijd

 

Zonnepanelen worden al jarenlang gezien als symbool voor groene energie en besparingen. Maar toch hebben veel huishoudens vandaag de dag nog geen zonnepanelen op het dak liggen. Dit heeft veel te maken met de flinke investering die van u als consument gevraagd wordt. Voor veel huiseigenaren is het lastig op te brengen, daarnaast hebben veel van deze eigenaren geen idee van de mogelijkheden op het gebied van subsidie en de relatief nieuwe regeling voor BTW-teruggave bij aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast kijken veel huiseigenaren eveneens niet naar de lange termijn opbrengsten, oftewel: naar de zonnepanelen en hun terugverdientijd. Bij Trustsolar geven wij u daar graag advies over en vertellen u alles over zonnepanelen, omvormers, batterijen en overige energiebesparende producten.

zonnepanelen terugverdientijd

De voordelen van zonnepanelen

Vrij recentelijk heeft de overheid een nieuwe regeling met betrekking tot de teruggaaf van zonnepanelen in werking laten treden. Deze nieuwe regeling in de vorm van BTW-teruggave moet huizeneigenaren meer stimuleren om voor zonnepanelen te kiezen. Waar de vroegere subsidieregeling maar tot een maximum van 650 euro kon vergoeden van de totale aanschafprijs van zonnepanelen, zorgt deze nieuwe regeling ervoor dat consumenten tot 21% van het aankoopbedrag kunnen terugkrijgen. Hierdoor wordt het aantrekkelijker gemaakt om grotere investeringen te doen in zonnepanelen en gerelateerde zonne-energie systemen.

Maar zelfs als we niet kijken naar een eventuele subsidie of BTW-teruggave en ons alleen richten op de zonnepanelen en hun terugverdientijd, kunnen we concluderen dat zonnepanelen in eigenlijk alle gevallen een goede, duurzame investering zijn, onder andere dankzij:

  • De levensduur van de zonnepanelen, die op zo’n 25 jaar ligt;
  • Alle kosten die binnen 6 tot 8 jaar zijn terugverdiend;
  • De lange periode waarin u gebruik kunt maken van gratis energie (zeker 15 jaar).

Met onze adviseurs, zijn we in heel de Benelux aanwezig en is er altijd een specialist in de buurt om U te adviseren in alles wat met energie te maken heeft. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tarieven.

Meer informatie over zonnepanelen

Wanneer u overweegt om te investeren in zonnepanelen, maar meer wilt weten over alle opties, de kosten, opbrengsten etc. kunnen wij u perfect van dienst zijn. Ook voor als u bij uw zonnepanelen de terugverdientijd helder wilt hebben of meer wilt weten over alle beschikbare soorten panelen kunnen wij u voorzien van deskundig advies.

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én voor uw bankrekening en kunnen u maar zo 1000 euro per jaar aan energiekosten besparen. De Trustsolar staat als hoogwaardig adviesbureau voor u klaar vanaf de oriënterende fase tot de daadwerkelijke plaatsing van de zonnepanelen.

Voorbeelden van onze projecten

Wij hebben al vele diverse opdrachten voor zowel particuliere klanten als bij verschillende industriële toepassingen succesvol afgerond en willen deze resultaten graag met u delen. Voor een overzicht van deze realisaties kunt u op onze website terecht. Daar kunt u onder andere de installatie van zonnepanelen nader bekijken op allerlei soorten daken: golfplaten dakpannen en meer.

Bespaar op uw energierekening!

Meer weten over zonnepanelen en hun terugverdientijd?

Als u meer wilt weten over de mogelijkheid van zonnepanelen op uw dak en professioneel advies kunt gebruiken bij onder meer het berekenen van de aanschaf van de zonnepanelen en hun terugverdientijd, kunt u contact opnemen met Trustsolar. Wij zijn zowel telefonisch op +32 50 95 04 28 en via info@trustsolar.be te bereiken.