Zonnepanelen subsidie

Heeft u zonnepanelen aangeschaft of wilt u dit gaan doen in de nabije toekomst? Dan is het aantrekkelijk uzelf te verdiepen in de regelingen voor subsidie. Deze regels zijn in de laatste jaren flink veranderd, wat voor enige verwarring bij consumenten kan zorgen. Wij, van de Trustsolar helpen u graag bij al uw vragen rondom energieadvies, dus ook bij zonnepanelen subsidie. Zo kunnen wij ook bij u thuis langskomen om te bekijken of en hoe u zou kunnen besparen op uw energieverbruik!

Verandering in de regels bij zonnepanelen subsidie

Voor al uw vragen omtrent het gebruik, de kosten en het voordeel van zonnepanelen kunt u bij ons terecht. Ook is het mogelijk om vaak nog meer te besparen door zonnepanelen te combineren met andere producten. Over alle mogelijke opties voor u kunnen wij u ook van deskundig advies voorzien.

zonnepanelen subsidie

Hoewel de landelijke zonnepanelen subsidie, zoals wij die enkele jaren terug kende, niet meer in die vorm bestaat, wil dat niet zeggen dat u nu zelf de volledige kosten moet dragen bij de aanschaf van zonnepanelen. We hebben een klimaatakkoord getekend en moeten groenere keuzes gaan maken om de gestelde doelstellingen te kunnen halen. De overheid heeft bij het afschaffen van de zonnepanelensubsidie een nieuwe regeling ingevoerd om de investering voor zonnepanelen aantrekkelijker te maken; een BTW-teruggave-regeling. Deze regeling blijkt zelfs voordeliger uit te vallen dan de oude subsidieregeling.

Met onze adviseurs, zijn we in heel de Benelux aanwezig en is er altijd een specialist in de buurt om U te adviseren in alles wat met energie te maken heeft. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en tarieven.

Verschillen BTW-teruggave en zonnepanelen subsidie

Waar u vroeger maximaal 650 euro terug kon krijgen bij de aanschaf van zonnepanelen, namelijk maximaal 15% (afhankelijk van het aantal aangeschafte zonnepanelen), kunt u nu zelfs 21% terugkrijgen van de Belastingdienst, zoals bij de aankoop van een zonne-energie systeem van 8000 euro. Bij de nieuwe teruggave regeling zit er dus geen maximumbedrag aan vast van 650 euro, waardoor het aantrekkelijker is geworden om grotere aanbestedingen te doen op het gebied van zonne-energie systemen.

Afgezien van een eventuele BTW-teruggave of zonnepanelen subsidie, blijken zonnepanelen in alle gevallen een goede investering te zijn. Dit komt onder andere door:

  • De gemiddelde levensduur van 25 jaar van zonnepanelen;
  • Alle kosten zijn terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar;
  • Dat betekent dat u minstens 15 jaar lang gebruik kan maken van gratis energie.

Bespaar op uw energierekening!

Woningbezitters en zonnepanelen subsidie

Wilt u als woningbezitter uw huis verduurzamen? In België kunnen woningbezitters een lening tegen lage rente afsluiten voor de aankoop van zonnepanelen. Maar deze Energiebespaarlening is niet gewoon een subsidie. Het is een aanmoediging voor huizenbezitters om te investeren in diverse energiebesparende maatregelen, ook al heeft u er in de eerste instantie niet de financiële middelen voor. Bij het afsluiten van de lening dienen er als voorwaarde, naast de aanschaf van de zonnepanelen, tevens andere investeringen gedaan te worden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een zonneboiler, isolatie of het laten inregelen van uw CV.

Meer informatie over zonnepanelen subsidie?

Wilt u energieadvies van één van onze specialisten inclusief alle mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie en rekening houdend met alle laatste tarieven en ontwikkelingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op: telefonisch via +32 50 95 04 28 of via de mail: info@trustsolar.be. Neem een kijkje bij onze realisaties om alvast een beeld te krijgen wat wij zoal kunnen realiseren.